/n
Ajax Control Toolkit TargetControlID="HeaderImage" Radius="6" Corners="All" />

Al 35 jaar loop ik rond met een of meerdere camera’s en ook ik had de gedachte om professioneel fotograaf te worden, maar daar is helaas niets van terecht gekomen. In het begin was er geen internet dus heb ik alle kennis opgedaan door veel te lezen en doen. Zelfs nu met de digitale camera’s heb ik nog steeds gemak van de dingen die ik toen heb geleerd.

Ik heb gewerkt met diverse camera’s van kleinbeeld tot middenformaat Op een gegeven moment liep ik zelfs rond met 3 camera’s en diverse objectieven. Ik moet daar nu niet meer aan denken want zoveel apparatuur weegt door en is niet prettig om een hele dag bij je te hebben.

Hieronder een aantal camera’s die ik ooit had of nog heb.

foto 1979 Pentax ME super. Mijn eerste camera gekocht van het geld dat ik met een krantenwijk had verdiend. foto 1987 Tweedehands middenformaat camera gekocht. Deze werkte volledig handmatig maar met een losse belichtingsmeter erg goed bruikbaar. foto 1991 Ik had twee van deze camera's. Een geladen met kleurenfilm en een met zwart wit. foto 2004 Mijn eerste digitale camera. Coolpix 8700 8Mp. Aangeschaft ter vervanging van de twee analoge Nikon 801s. foto 2009 Nikon D5000 12,3Mp Leuke upgrade t.o.v. de Coolpix foto 2011 Nikon D5100 Gekocht omdat mijn zoon ook interesse had in fotografie. De D5000 aan hem gegeven voor het behalen van diploma.

Nu nog geen idee of en wanneer ik een andere camera koop. Misschien dat ik ooit overstap naar fullframe. Dat laatste vergt een behoorlijke investering en ik denk dat je echt geen betere foto’s gaat maken met een duurdere camera.  image
Copyright © 2014 EDENZO. All Rights Reserved.